Reacties

Skyros — 7 reacties

 1. Dag Otto, ik lees je prachtige poëtische verhalen en zie het zo allemaal weer voor me. Volgens mij hebben jullie het heel goed gehad samen en hoop dat je nu weer een mooie terugreis hebt.
  Leuk om opeens weer te horen over de LUNA.
  Wens jullie een heerlijk nieuw avontuur,met afwisseling in rust en spelend met de wind en de golven.
  lieve groet Elly, ook veel groeten voor Marion.

 2. lieve Otto en Marion,

  Wat een heerlijke blog weer! Zoveel ruimte en stilte weer, dat de foto’s uitstralen. Zou even op die top van de heuvel willen meegenieten van het panorama en de vrijwel afwezigheid van de mens in het landschap. Ik denk ook Marion’s goeie blik en liefde voor de kleuren en vormen van de natuur te zien.

  nu de bladeren hier dwarrelen, vergezeld van een pittige kou, wens ik je nog een hele fijne nazomerse tijd toe!

  liefs, Emmie

 3. Lieve Otto.
  Dank weer voor je poetisch jubelbericht en straalfoto’s.
  Het brengt mij ertoe je een jubelbericht van hier te sturen, dan kun je je alvast op thuis verheugen.
  Vanochtend in de vroegte bedroeg de temperatuur 2 graden!! De zon verschool zich de hele dag achter het muisgrijze, compacte wolkendek maar door hem is de temperatuur nu toch opgelopen naar zo’n 7 graden. Geen loeihoge temperatuur, gelukkig.
  Ook hier heerst stilte. De meeste mensen hokken als het even kan in kunstmatig verwarmde woonkamers. De gordijnen de gehele dag dichtgetrokken. (Dat is nergens voor nodig want buiten heerst sowieso donkere duisternis).
  Ik weet niet waarom de mensen die prettige buitenlucht uit de weg gaan… Het is buiten heerlijk. Er staat een straffe wind, die door gevoerde winterjas, dikke sjawl en wollen muts heenblaast.
  Eigenlijk zou ik evenzo thuis moeten gaan hokken, want een stevige wind wil me nog wel eens omblazen. Er is niet altijd een potige bodybuilder in de buurt om me op te hijsen. Maar ja veel bijzonders lokt mij het huis uit. Zoals bijvoorbeeld de natte kledderboel aan afgevallen loof. De straatvegers gaan pas vegen als alle loof van de de bomen is, de kaalte geheel heeft toegeslagen.
  Jij bent nu op de terugreis naar Lesbos. Hopelijk waait ook bij jullie een straffe wind, des te eerder ben je weer terug in ons aangename kikkerland.
  Ik zal je hier van harte welkom heten. Neem niet te veel warmte mee terug, de ijstijd moet met zo’n uitstraling te lang op zich laten wachten.
  Liefs en tot gauw Tos

  • Hallo Tos,
   Nou, zo krijg ik wel veel zin om weer naar huis te gaan! Ik hoop dat je niet overdrijft en dat het tegenvalt met al die ontberingen… Hier is het namelijk nauwelijks uit te houden met al die aangename klimaatverschijnselen.

   Lieve groet van Otto

  • Wat een fantastische schrijftalenten! Ik krijg het direct nog kouder, bij het lezen van Tos’ verhaal over wat zich voor mijn ramen afspeelt.

   De heerlijke reis, de prachtige foto’s – wie zou ooit naar huis willen, vraag ik me af.

   Als je terug komt, Otto, dan is in alle hevigheid de discussie losgebarsten over al-dan-niet-Zwarte-Piet, de vluchtelingen en al die zaken, die je bespaart zijn gebleven daar.

   Geniet er, laad je batterij op.

   Hartelijke groet,
   Monika

 4. Wens jullie een fijne tijd verder op de Luna Eddie, Ciska, Coen en Otto!
  Als ik hier door wind, regen en kou aan het fietsen ben zie ik nog steeds de mooie rustige zee en de stralende zon voor mij en dan voel ik me weer warm van binnen!

  liefs Marion