Reacties

Griekse medemenselijkheid — 7 reacties

 1. Dank je wel voor dit bericht. Het geeft een ander zicht op de situatie en doet de Hongaren en Serviers wel schril afsteken tegen de bewoners van Lesbos.
  Doet me denken aan een boek van Kazantzakis over een groepje ontheemden in een Kretenzisch dorp: ‘Christus wordt weer gekruisigd’. Vreemdelingenangst en medemenselijkheid.
  Fijn om van je te horen,
  Srajan

 2. Een prachtig verhaal met een gevoel van realiteit! Op deze manier wordt de exodus van Syrische vluchtelingen duidelijker en begrijpen wij beter dat elk verhaal meerdere kanten heeft. Natuurlijk zijn er in-trieste en schrijnende verhalen bij ons bekend van getuigenissen die wij via de media binnenkrijgen, maar hopelijk ook deze ervaringen. Misschien kunnen wij hier op onze manier iets betekenen.
  Bedankt voor jullie ervaring.
  Cornelis

 3. Hoi lieve drie mensen,

  Dank voor jullie bericht.
  Wat lijkt me dat heerlijk, zo’n ontspannen onderwatersessie. Dat is nog eens wat anders dan je door stromende regen te laten verwennen.
  De hoeveelheid aan vluchtelingen wordt hier boven in het Westen toch een probleem. In Berlijn zitten ze zo langzaam met de handen in het haar. Men kan er zo snel voor zoveel mensen geen onderdak verschaffen. Hier in Nederland zijn politici nog steeds aan het debatteren over hoe en hoeveel. Ik denk dat we met z’n allen een beetje moeten opschuiven en het met ietsje minder moeten gaan doen. Dat kan zonder meer.

  Liefs en nog veel meer prachtige avonturen wens ik jullie. Tos

 4. Mooi verhaal dat veel hoop geeft. Wat goed van de Grieken! Is het mogelijk, dat ze zo reageren, omdat ze zelf armoede kennen….? Wat maakt de Grieken en de Nederlanders zo verschillend? Angst? Hoe zouden Nederlanders reageren, als ineens in de straten tienduizenden vluchtelingen liepen?

  Ik was ook vluchteling. Ook mij hebben 2 mensen gered, die ik zeer dankbaar ben. Nu ben ik aangemeld bij de gemeente, om vluchtelingen te gaan helpen. Ben benieuwd, hoe dat gaat. In het verleden ben ik wel eens tegen de formaliteiten aangelopen, die spontane acties in de kiem smoren. De Grieken hadden vast geen organisaties die hun beperkten, anders kon dit mooie samenzijn niet ontstaan.

  Hopelijk kan ik mijn hart laten spreken. Op z’n Amstelveens 😉